מיכל גיא מגיעה לאורלי קפה שבקיבוץ נען: "הניגוד המוחלט לכל בתי הקפה המעוצבים של העיר הגדולה. ריהוט אקלקטי, מרפסת עץ רחבת ידיים, חנות לפריטי יד שנייה, תפריט פשוט ולא מתיימר והפוגה מושלמת למי שהתעייף מהרעש של העיר
"בופה יום שישי של מרגו, היום היחיד בשבוע שבו המקום פתוח לקהל הרחב, פופולרי עד כדי כך, שההגעה מחייבת הזמנה מראש..." מיכל גיא מבקרת במרגו – בית לכנסים ולאירועים קטנים וגדולים בקיבוץ צרעה, שמציע גם בראנץ' בשישי
תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר
מיכל גיא מגיעה לוויקי כריסטינה שבמתחם התחנה, תל אביב. בחוץ הגשם ניתך בעוז, אבל במתחם החורפי הסגור חמים ונעים. עכשיו אפשר לעבור לתפריט היין, הסנגרייה, הנשנושים והקינוחים וליהנות מערב בניחוח ספרדי. אולה!
"הבירה, אגב, היא אוסטרית בשם אדלוויס, בהירה ולא מסוננת, והיין – גוורצרמינר של יקב שאטו סנט מישל מוושינגטון ואלי. לקאראס תפריט אלכוהול קטן ומובחר, המעדיף בבירור איכות על פני כמות..." מיכל גיא אוכלת ושותה בקאראס
"כמו בטרטוריות האיטלקיות או בטברנות היווניות – גם המזה הקפריסאית של צ'בי (צ' בסגול, ב' דגושה) כץ סובבת סביב דמותו המיתית של בעל הבית..." מיכל גיא מעבירה ארבע שעות בארוחה אצל צ'בי ביישוב שעל שברמת הגולן
"המגמה המתקתקה נמשכת גם לעיקריות, עם ג'רי קא קווארה – נתחי אנטרקוט ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך, עם פטריות פורטובלו, בצל וקשיו, שמשתדכים היטב לאורז פרסי חלק..." מיכל גיא וברת בבר גיורא במסלול בין דיזינגוף סנטר לכיכר
"אני רעבה, הוא רק רוצה לשתות בירה מול השקיעה..." מיכל גיא וחובב האלכוהול מגיעים לבר-מסעדה ים 7 שבטיילת הרצליה פיתוח. כאן משתדלים לעמוד בדרישות של מגוון קהלים עם תפריט ים תיכוני שמתאים לכולם, לצד השקיעה
"אלו מאפים שיכולים לעשות בית ספר למרבית מאפי השמרים הסטנדרטיים הנמכרים היום בקונדיטוריות: פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, גדושים במילוי, נמסים בפה..." מיכל גיא שוברת דיאטה בסניף אבן גבירול של חמדה עוגות, תל אביב
"בכל ביס תרגיש את הרכות של הלחם עם הפריכות של העלים, הצמיגות של הפטריות, העקצוץ של הבלסמי, החריפות של הגבינה והגרגר של המלח הגס..." מיכל גיא מתרשמת מאהבתם של גלית והנס ברטלה בבית הקפה גאיה ברטלה, פתח תקווה
"השייטל מגיע עבה, עסיסי ולעיס, ומשתף אתנו פעולה בצורה נהדרת. פילה היען אדום ורך מאד, ובשרו מעט מריר יותר מבשר הבקר – ולכן מוחמא במיוחד מרוטב הצ'ימיצ'ורי שמוגש עם המנות..." מיכל גיא במסעדת רק בשר בחיפה
מיכל גיא (קרניבורית אנינת טעם) מבלה ערב כהלכה במסעדת NG שבנווה צדק, תל אביב. ביום א' הראשון של כל חודש (3 באפריל בשבילכם) נערכת כאן ארוחת ברברים, שבה חייבים לאכול את הבשר עם הידיים. חוויה קמאית כבר אמרנו?
"הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע..." ורק אז פתחה מיכל גיא את התפריט
המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."